FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mjestimično klizavim kolovozima, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a poledice posebno ima u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, ukazuju iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima Zenica-Sarajevo, Jajce-Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno-Kupres, te mjestimično uz rijeke Savu i Spreču.

Oprez je neophodan i zbog povećane opasnosti od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog radova na kolovozu danas će biti povremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 /kružni tok Lauš/-Toplice od 10.00 do 13.00 časova i na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac od 14.00 do 15.00 časova.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, saobraćaj se odvija jednom trakom, zbog sanacije kolovoza.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika usporeno je odvijanje saobraćaja, naizmjenično jednom trakom, zbog aktiviranog klizišta.

U tunelu "Vranduk" na magistralnom putu Zenica-Nemila tokom dana saobraćaj se odvija dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas. Od 21.00 do 00.30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse obustavljen je na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )