FOTO: pixabay

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je smanjena zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Zbog deminiranja obale rijeke Save u mjestu Prud, FBiH, doći će do povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Šamac jedan-granica Republike Srpske /Grebnice/, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. 

Saobraćaj će biti obustavljen svaki dan od 8.00 do 16.00 časova i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Zbog sanacije klizišta biće izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na regionalnim putevima dionica Bratunac-Skelani i dionica Bratunac tri-Drinjača. 

Na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno. 

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu dionica Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. 

U toku su radovi na snaciji kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo u periodu od 7.00 do 17.00 časova, svakim radnim danom. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom. 

Radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže centralnog dijela opštine Šipovo, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu dionice Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i regionalnom putu dionica Šipovo-Baraći. 

U toku je sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/, zbog čega će na mjestima izvođenja radova biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Na magistralnom putu, na dionici Klašnice dva-Šargovac u toku su radovi na uklanjanju naplatnh kućica zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom. 

Zbog izvođenja deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakog radonog dana u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, opština Doboj na lokalnom putu. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva. 

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno. 

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen. 

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica. 

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim. 

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Radovi se izvode na magistralnim putevima Olovo-Kladanj /Karaula/, Domanovići-Stolac i Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama saobraćaj se odvija sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na graničnom prelazu Izačić, na izlazu iz BiH čeka se do 30 minuta, a na ostalim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljeg je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )