FOTO: null

Regionalno udruženje amputiraca u Bijeljini uspješno je realizovalo projekat sanacije Doma kulture, Mjesne kancelarije i Matičnog ureda u naselju Dvorovi, za šta je EU obezbijedila 85.383 KM preko Razvojnog programa UN /UNDP/.

Milorad Jović, koordinator projekta sanacije ovih objekata koji su stradali u prošlogodušnjim poplavama, rekao je da su prostorije u potpunosti sanirane, odnosno da su izmijenjene elektro-instalacije, parketi, stolarija i vodovodna mreža. 

"Očekujemo da će gradska uprava da nastavi sa uređenjem vanjskog prostora", rekao je Jović novinarima i istakao da je projekat završen za nepuna četiri mjeseca. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da će grad nastaviti ulaganja u ove objekte u Dvorovima, za što je potrebno još oko 30.000 KM. 

"Na taj način kompletirali bi se svi poslovi na ova tri objekta u Dvorovima", rekao je Mićić. 

Rukovodilac projekta jačanja lokalne demokratije UNDP-a Samir Amerefendić rekao je da se ovaj projekat provodi u 14 lokalnih zajednica u BiH, a fokus je stavljen na osnaživanje lokalnih zajednica i civilnog sektora. 

"U Bijeljini radimo već drugi ciklus u ovom projektu i zajedno sa organizacijama civilnog društva realizujemo devet projekata. Neki su već završeni, a u Dvorovima radimo ovaj projekat kako bi ga mogla koristiti i lica sa invaliditetom", rekao je Amerefendić. 

On je naveo da je u Bijeljini do sada putem projekata investirano 350.000 KM. 

Novac za sanaciju ovih objekata, koji su oštećeni u majskim poplavama prošle godine, obezbijeđen je putem projekta UNDP-a za jačanje lokalne demokratije, koji finansira EU iz sredstava instrumenta za pretpristupnu pomoć. 

Obnovljeni objekti Doma kulture, Mjesne kancelarije, te Matičnog ureda u Dvorovima pružaju usluge za 12.500 građana koji žive na ovom području.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )