FOTO: InfoBijeljina

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić izjavio je danas da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

"Radi se o bitnoj inicijativi za ljude koji žive u BiH", rekao je Amidžić na konferenciji za novinare u Sarajevu i ocijenio da je politička situacija u BiH sazrela kako bi ovakav prijedlog dobio podršku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Amidžić je objasnio da je ukidanje PDV-a na prvu nekretninu bitno, jer zbog povećanih cijena stanogradnje građani teško dolaze do nekretnine.

Prema istraživanjima, kaže on, 36 odsto mladih koji odlaze iz BiH kao jedan od razloga taj da ne mogu da riješe stambeno pitanje.

On je naglasio da neće biti podjela i da će plaćanja PDV-a biti oslobođeni svi državljani BiH koji kupuju prvu nekretninu.

"Nema podjela, ne važi samo za mlade bračne parove do 35 godina ili djecu poginulih boraca već važi za sve koji žive u BiH, imaju državljanstvo BiH i nemaju riješeno stambeno pitanje", precizirao je Amidžić.

On je podsjetio da je u Republici Srpskoj ova inicijativa pokrenuta prije godinu dana, da su je na Ekonomskom forumu na Јahorini pokrenuli predsjednik Srpske Milorad Dodik i Privredna komora Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )