FOTO: printscreen

Husein Suljanović (46), stanovnik SAD porijeklom iz BiH, će ostatak života provesti u zatvoru bez uslovnog otpusta nakon što je osuđen za ubistvo svoje supruge i njenog ljubavnika u njihovoj kući u Hjustonu, Sjedinjene Američke Države.

Suljanović je ubio svoju suprugu Adrianu Perez i njenog ljubavnika Omara Santamaria-Ruiza 2. oktobra 2018. godine.
 
Prema saopštenju Okružnog tužioca okruga Haris, Suljanović je bio vozač kamiona na dugim relacijama, te je postavio tajnu kameru u kući, uz pomoć koje je navodno nadgledao dešavanja u porodičnom domu dok vozi. Tako je otkrio ljubavnu aferu svoje supruge. Tada se vratio i oboje ubio u spavaćoj sobi. Čuvši pucnjavu, Suljanovićeva djeca su se probudila. Nakon pucnjave, Suljanović i njegov odrasli sin odnijeli su tijela u Luizijanu. Tijelo muškarca bačeno je u šumu, dok je tijelo žene bačeno blizu rijeke, navodi se u saopštenju.
 
Suljanovićev 21-godišnji sin priznao je krivicu prošle godine, te je osuđen na pet godina zatvora.
 
Nakon pucnjave, vlasti su saopštile da je Suljanović prodao kuću u Hjustonu i pobjegao u Meksiko Siti sa djecom. Saznavši za optužbu za dvostruko ubistvo, pokušao je da odleti sa djecom nazad u Bosnu i Hercegovinu.
 
Međutim, priveden je u Londonu, a potom izručen Americi.
 
- Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, uključujući majku njegove djece, i pokušao pobjeći iz zemlje kako bi izbjegao odgovornost - rekao je okružni tužilac okruga Haris Kim Og i dodao da nasilje u porodici može eskalirati u ubistvo, i zato je toliko važno tražiti pravdu za žrtve u ovakvim slučajevima”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )