FOTO: InfoBijeljina.com

Da uprava Tehničke škole "Mihajlo Pupin" konstantno radi na unapređenju nastave i da misli na budućnost svojih učenika pokazuje i posjeta američke kompanije BioMech. Naime, u srijedu 3. jula predstavnici škole ugostili su glavnog menadžera Džona Daglasa i njegovog saradnika Igora Perića.

Direktor Maksimović izrazio je spremnost da Tehnička škola potpiše ugovor sa firmom BioMech, u kojoj će jedan dio učenika završnih razreda računarskog smjera obavljati praksu.

Cilj ove prakse koja će biti realizovana od naredne školske godine jeste usavršavanje najboljih učenika u IT sektoru, ali i mogućnost za zaposlenje u pomenutoj firmi. Učenike će na praktičnoj nastavi pratiti koordinator iz škole, a svako od njih imaće i mentora u firmi. 

Na osnovu ovog, ali i brojnih drugih primjera vidi se da razvoj Tehničke škole ide u korak s vremenom. To pokazuje i činjenica da je uveden i novi smjer - tehničar informacionih tehnologija, koji je posebno bio atraktivan za buduće srednjoškolce. Takođe, škola neprestano širi mrežu saradnje sa privrednicima.

Važno je napomenuti da je posrednik za saradnju sa firmom BioMech bivši učenik Tehničke škole Igor Perić, koji trenutno radi kao programer u Barseloni u predstavništvu gorepomenute firme.

Igorov primjer pokazuje da se kvalitetna srednja škola nikad ne zaboravlja, a Igor u budućnosti želi i da pomogne školu kroz opremanje kabineta informatike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )