FOTO: Sport Klub

Košarkaši SAD startovali su sa pripremama za Mundobasket, i to utakmicom između mlađe ekipe i nosilaca, koji su bili bolji sa 97:78.

Nešto iskusniji sastav je bio daleko bolji, a nakon duela, direktor tima Džeri Kolanđelo otkrio je da su sa spiska precrtani Tadeus Jang i Bam Adebajo.

Derik Vajt i Marvin Begli III su dodati seniorskom timu umjesto njih i biće u ekipi sljedeće nedjelje.

Sada tim ima 17 igrača jer su tu povređeni Kajl Louri i Markus Smart, a planirano je još jedno skraćivanje spiska sljedeće nedjelje, kada će Amerikanci otići u Australiju da odigraju tri utakmice

"Ovo je početak, mislim da momci polako napreduju, nisu igrali pre zajedno. Ulažu veliki napor, sjajno rade, ali mi smo i dalje u veoma ranoj fazi, treba da vidimo kako ćemo igrati i treba dobro da prouče jedni druge", rekao je Greg Popovič, selektor svetskih prvaka.

Inače, najzapaženiji u pobjedničkom timu bio je Kemba Voker, sa 14 poena i četiri asistencije za 16 minuta, uz Tejtuma koji je ubacio 17 poena. Šut trijumfalnog tima je bio sjajan, sa čak 57 odsto pogodaka.

Dearon Foks je pratio Kmbu sa 12 poena, tri asistencije i tri skoka, a poraženi tim je imao samo 33 odsto šuta, sa katastrofalnih 3-26 za trojke.

Poslije ovog meča, Amerikanci će igrati protiv Španije u Kaliforniji, 16. avgusta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )