FOTO: null

BIJELJINA - Najčešći uzrok prekršaja javnog reda i mira u Bijeljini je alkohol sa 112 slučajeva zabilježenih u drugoj polovini 2017. godine, navodi se u izvještaju Policijske uprave Bijeljina.

Među 244 narušavanja javnog reda i mira u ovom periodu međukomšijska i slična netrpeljivost bila je uzrok 110 prekršaja. 

Pri uspostavljanju narušenog javnog reda i mira bilo je pet napada na pripadnike policije, koja je u 13 slučajeva upotrijebila sredstva prinude, a prilikom narušavanja javnog reda i mira nije bilo težih posljedica po lica. 

Zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšeno je 59 lica. 

Trgovi i ulice i dalje su najčešća mjesta vršenja prekršaja, u 218 slučajeva, u ugostiteljskim objektima evidentirano je 149 narušavanja javnog reda i mira, a u devet slučajeva prekršaji su se dogodili u vaspitno-obrazovnim ustanovama u gradu. 

Najviše prekršaja dogodilo se u periodu od ponoći do 2.00 časa. 

Zbog narušavanja javnog reda i mira u drugoj polovini prošle godine u Bijeljini policija je prijavila ili sankcionisala 300 lica, 261 muškarca i 39 žena, a zabilježen je samo jedan slučaj sa pet i više izvršilaca. 

Najviše prekršaja izvršeno je fizičkim napadom - 129, svađom vikom i nepristojnim ponašanjem 58, ometanjem državnih organa u vršenju javnih funkcija 37, ugrožavanjem bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo 37 i vrijeđanjem drugog lica 31. 

Među izvršiocima prekršaja javnog reda i mira je 121 lice u dobi preko 40 godina, pet starijih maloljetnika i šest mlađih maloljetnika u dobi od 14 do 16 godina, 

Većina izvršilaca prekršaja je iz kategorije nezaposlenih lica, njih 139, 38 je zaposlenih, 29 zemljoradnika i 13 učenika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )