FOTO: null

U akciji koju je provelo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od 8. do 10. maja iz saobraćaja su isključena 403 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Od ukupno alkotestiranih 1.650 učesnika u saobraćaju, gotovo četvrtina vozača, tačnije njih 403 isključeno je iz saobraćaja, a od tog broja 109 je lišeno slobode, ili 27,04 odsto, navodi se u saopštenju. 

Uporednom analizom podataka, utvrđeno je da je u 2014. godini neprilagođena i nepropisna brzina bila uzrok u 55,28 odsto slučajeva saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, dok je u prvih četiri mjeseca 2015. godine taj broj smanjen za pet odsto. 

Prema podacima MUP-a, od ukupno 4.003 kontrolisana vozila i vozača, zbog počinjenog prekršaja nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila, sankcionisano je 1.390 vozača, ili 34,72 odsto od ukupnog broja kontrolisanih. 

Broj utvrđenih prekršaja prekoračenja brzine kretanja motornih vozila znatno je veći u naselju, gdje je zabilježeno 1.146 prekršaja, ili 82,45 odsto, dok je van naselja registrovano 244 prekršaja, ili 17,55 odsto. 

Na području Srpske, od 8. do 10. maja, MUP Republike Srpske je organizovao i proveo republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u kojoj je naročita pažnja posvećena sankcionisanju vozača zbog neprilagođene i nepropisne brzine, te kontroli prisustva alkohola u organizmu. 

S obzirom na činjenicu da su neprilagođena i nepropisna brzina, kao i vožnja pod uticajem alkohola najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju postojeće saobraćajne propise.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )