FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina, u 2014. godini stanje bezbjednosti saobraćaja je znatno povoljnije, što se ogleda u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda po svim posledicama.

Međutim, činjenica je da još uvjek veliki broj vozača grubo krši saobraćajne propise upravljajući vozilima pod dejstvom alkohola.

Pripadnici CJB Bijeljina u toku 2014. godine iz saobraćaja isključili su 3253 vozača u alkoholisanom stanju. Odnosno, od primjene novog Zakona o prekršajima (avgust 2014.) pa do danas, lišeno je slobode 335 učesnika u saobraćaju koji su počinili prekršaj pod dejstvom alkohola za više od 1 gr/kg.

U 2014. godini 16% saobraćajnih nezgoda su prouzrokovali vozači koji su bili pod dejstvom alkohola, što je za oko 9% više nego u odnosu na 2013. godinu.   Izdvojili bi, da je u 40% saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povređenim licima alkohol bio jedan od dominatnih uzroka.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina, vršiće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u narednom periodu.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, kao ni pješacima da ne saobraćaju kolovozom pod dejstvom alkohola, s obzirom da je saobraćanje u alkoholisanom stanju dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda sa smrtnim i teškim tjelesnim povredama


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )