FOTO: mondo.ba

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka novi izvještaj protiv Banjalučanina Aljoše Borkovića, zbog sumnje da je hakovao kompjuter Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Borković, protiv kojeg je posljednjih mjeseci podneseno više izvještaja, ponovo je osumnjičen za krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.
 
"Sumnja se da je tokom 2020. godine korištenjem lažnog naloga elekronske pošte dovelo u zabludu zaposlene jednog pravnog lica iz Bratunca, koje je vjerujući da se radi o vjerodostojnom pošiljaocu, otvorilo i aktiviralo nalog elektronske pošte što je bez njihovog znanja i saglasnosti omogućilo instaliranje programa, a potom i pristup kompjuteru oštećenog i vršenje drugih radnji kao što je prebacivanje datoteka/podataka sa i na kompjutere oštećenog pravnog lica", saopšteno je danas iz MUP-a RS.
 
Tehnički remont Bratunac je kompanija koja se bavi proizvodnjom i trgovinom naoružanjem i neborbenim sredstavima, a najpoznatija su njihova vozila "Despot" i "Vihor".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )