FOTO: null

Devetog januara 1992. godine kada je formirana Republika Srpska, rođena je i Aleksandra Adamović u Donjem Brodcu kod Bijeljine.

Mira i Slaviša Adamović pre 25 godina, na današnji dan, dobili su ćerku Aleksandru.

- Bili su to teški trenuci, trenuci stvaranja Republike Srpske. Mi smo očekivali prinovu i bilo nam je drago da će Republika Srpska da dobije još jednog stanovnika... Da kažemo da nas ima više. Što nas ima više i što smo složniji da stvorimo Republiku Srpsku - kaže Slaviša Adamović, piše RTRS

Kako priče majka Mira termin poroda je bio Badnji dan ili Božić.

- Pošto se nisam porodila ni na Badnji dan, ni na Božić, dobila sam ćerku 9. januara na Dan Republike Srpske, kojom se ponosim - ističe majka Mira.

O ratu i borbi za opstanak Srba u BiH zna iz očeve priče.

- Za mene je jako velika čast što sam rođena na Dan Republike Srpske i mogu reći da se ponosim time što sam jedno od dece Republike Srpske - kaže Aleksandra.

Aleksandra je apsolvent na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Nakon završetka studija, planira da se vrati u Srpsku.

- Republika Srpska može opstati samo s nama ukoliko imamo zajedničke ciljeve. Smatram da mladi treba da ostanu, jer Republika Srpska ima veliku budućnost za nas mlade i da ne treba ići dalje - rekla je Aleksandra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )