FOTO: Nezavisne

Velika tuga od ponedjeljka uveče nadvila se nad Srbijom kada su iz Madrida stigle vijesti da je čuveni fudbalski trener Radomir Antić preminuo.

Ali Antić nije bio veliki samo u svojoj domovini, već i širom Evrope i svijeta. Jednu zanimljivu priču o značaju legendarnog srpskog trenera prenio je poznati novinar Đurđe Mečanin.

Sastali su se Mečanin i Antić na Zlatiboru prije godinu i po dana kako bi napravili intervju za Mozzart sport u kom Đurđe Mečanin radi, ali je prema riječima novinara njihov razgovor išao mnogo šire od onoga što je zamislio najprije da ga pita i oko čega bi pravio priču.

Mečanin je, bez želje da ugrozi karijeru i normalan život, otkrio da je jedan albanski novinar, kolega, nedavno u čast srpskog trenera sina nazvao Radomir, piše Blic.

Fudbal je davno prevazišao sve prepreke u svijetu, a jedino oni veliki i posebni ljudi u njemu su učinili isto to. Ima li boljeg primera za takvu priču od ovog, primjera Radomira Antića.

"Obožavan u Srbiji, Albaniji, Španiji... Svugdje", prenose danas broji mediji.

Proslavljeni trener preminuo je juče u 71. godini života.

Antić je tokom karijere vodio Barselonu, Atletiko Madrid i Real Madrid, a bio je i selektor Srbije od 2008. do 2010 godine, kada je ovu reprezentaciju odveo na Svjetsko prvenstvo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )