FOTO: null

Vašington - Albanac sa Kosova Ardit Ferizi (21) optužen je da je hakovao kompjutere pripadnika oružanih snaga SAD za potrebe Islamske države (IS).

Prema sudskim podacima, ročište na kojem će se Ferizi izjasniti kao kriv zakazano je u američkom oblasnom sudu u Aleksandriji. Ferizi se prvobitno izjasnio kao nedužan po optužbama za pružanje materijalne podrške teroristima i krađu identiteta, za šta mu prijeti maksimalna kazna zatvora u trajanju od 35 godina. Ferizi, poznat po hakerskoj šifri "Th3Di3ctorX", bio je lider grupe kosovskih Albanaca pod nazivom "Kosovska hakerska bezbednost", pokazuju podaci FBI-ja. Tužioci navode da je Ferizi prošle godine hakovao privatne računare i Islamskoj državi dostavljao imena, lozinke za elektronsku poštu i brojeve telefona više od 1.300 pripadnika američke vojske.

Islamska država je u međuvremenu objavila dobijene podatke na "Tviteru", uz upozorenje da će vojnike napasti u njihovoj sopstvenoj zemlji. Ferizi je uhapšen u Maleziji u oktobru 2015. godine, a od januara se suočava sa optužbama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )