FOTO: null

Saniranje divljih deponija, odvoženje kabastog smeća, uklanjanje kontejnera sa javnih površina, samo su dio aktivnosti koj se svake godine u pojačanom intenzitetu realizuju u okviru akcije “April mjesec čistoće”.

Akcija je ove godine počela u petak 01. Aprila, tradicionalnim sađenjem sadnice u parku prijateljstva u Bijeljini.

Kako navode iz Komunalne policije, koja zajedno sa Odjeljenjem za stambeno - komunalne poslove sprovodi ovu akciju već dugi niz godina, njen osnovni cilj je - ljepša i uređenija Semberija.

Broj divljih deponija iz godinu u godinu se smanjuje, a ove godine će aprilskom akcijom čišćenja biti obuhvaćeno oko 20 deponija koje su lokalizovane u prethodnom periodu.

U samom gradu biće izvršeno uklanjanje kontejnera sa mjesta koja su vidljiva sa ulice. Takođe, biće nabavljeni novi kontejneri u Bijeljini i novom naselju Janja.

Sa AD "Komunalac" dogovoreno je da tokom aprila odvoženje kabastog otpada bude besplatno.

U akciju su se i ove godine uključile i nevladine organiizacije s područja grada. u saradnji sa njima biće izvršeno čišćenje kanala i organizovane tzv. ekološke patrole.

Kako navode iz komunalne policije, jedan od dugoročnih, prioritetnih zadataka ove akcije je mijenjanje svijesti građana o značaju očuvanja zdrave zivotne sredine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )