FOTO: null

Referendum u Republici Srpskoj mora da se sprovede jer se njime daje legitimitet opstanku Republike Srpske, izjavio je predsjednik nevladine organizacije ,,Istočna alternativa,, za Republiku Srpsku Vojin Pavlović.

"Srpski narod mora da izrazi veliku zahvalnost Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, zbog toga što je stvorio dobre odnose Srpske sa Rusijom", rekao je Pavlović novinarima na gradskom trgu u Bijeljini.

Aktivisti "Istočne alternative" danas su u Bijeljini započeli akciju lijepljenja plakata sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina za koju je najavljeno da će biti nastavljena širom Srpske i Federacije BiH.

"Ako je BiH zemlja svih građana, onda ćemo u tome uspjeti, jer koliko BiH priznaje Republiku Srpsku, toliko i Srpska priznaje BiH", ocijenio je Pavlović.

On je najavio da će "Istočna alternativa" u Republici Srpskoj i Srbiji predložiti Putina za Nobelovu nagradu za mir jer je Rusija ulaganjem veta u Savjetu bezbjednosti UN doprinijela očuvanju Srpske i održavanju mira u regionu.

"Da nije uložen veto na prijedlog britanske rezolucije o Srebrenici, na ovim prostorima već bi ponovo bio sukob", rekao je Pavlović.

Kao snage koje žele da unište Republiku Srpsku, on je označio lidera SDA Bakira Izetbegovića koji ima veliku podršku SAD, Velike Britanije i zapadnih zemalja.

"Bošnjačke nevladine organizacije otvoreno rade na uništenju Srpske, u čemu im u posljednje vrijeme pomaže i srpska opozicija koja u ovom momentu ne djeluje konstruktivno u očuvanju Republike", ocijenio je Pavlović.

On je najavio da će "Istočna alternativa" djelovati kao široki narodni front za očuvanje Republike Srpske i dokazivanje istine, uz pomoć Rusije.

Pavlović je rekao da je ovo udruženje već aktivno u 20 gradova i opština u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )