FOTO: null

Reagovanja na najavu iz ,,Elektroprivrede Republike Srpske,, o povećanju cena: Penzioneri će od Vlade RS zahtevati povećanje penzija jer će i minimalno poskupljenje ugroziti najstarije građane.

Ukoliko iz "Elektroprivrede Republike Srpske" ostanu dosledni u zahtevu za poskupljenje struje u Srpskoj, penzioneri će od Vlade Republike Srpske tražiti povećanje penzija! Ovo je za Novosti   potvrdio predsednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.

Iako su to negirali u poslednja tri meseca, generalna direktorka Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić potvrdila je da će struja u Srpskoj u narednom periodu neminovno morati da poskupi, ali da se još ne zna koliko.

Penzioneri su ionako na ivici gladi. U Banjaluci je nedavno poskupela voda 10 odsto, odvoženje smeća 20 odsto. Ko se to igra sa cenama i standardom najugroženijih građana - pita Rakulj i dodaje da bi i najminimalnije poskupljenje struje ugrozilo "sirotinju", najviše penzionere.

- Sirotinja je isključena iz društvenih kretanja. Mi nemamo nikakvog uticaja. Neka se "Elektroprivreda" pozabavi time što ima 18.000 zaposlenih koji ne plaćaju struju. Neka se u Vladi Republike Srpske pozabave time što zdravstveni radnici ne plaćaju doprinose za zdravstvo.

Na pitanje da li će penzioneri tražiti sastanak sa rukovodstvom, Rakulj ističe da se oni nemaju zarad čega da se sastaju sa Branislavom Milekić, direktoricom Eelektroprivrede Republike Srpske, nego će u Vladi Republike Srpske gde zatražiti povećanje penzija, kao protivodgovor.

Direktorka Elektroprivrede Republike Srpske opovrgla je tvrdnje direktora Direkcije za razvoj u ovoj firmi Ilije Tamindžije, koji je u septembru prošle godine tvrdio da struja u narednih godinu dana neće poskupeti. Na najavljeno poskupljenje u decembru je upozoravao i funkcioner PDP Aleksandar Golijanin, koji je tada tvrdio da se "samo čeka izbor nove vlade Republike Srpske".

Generalni sekretar Udruženja potrošača Republike Srpske Dragovan Petrović, za "Novosti", kaže da će konačnu odluku o poskupljenju ipak doneti Regulatorna komisija za energetiku.

Posle sastanka sa ministrom privrede, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem u Trebinju, Branislava Milekić , generalni direktor EP RS, naglasila je da "po postojećim cenama električne energije Termoelektrane u Srpskoj neće moći pozitivno da posluju i da su eventualni zahtevi tih preduzeća za povećanje cena struje potpuno realni i opravdani"!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )