FOTO: null

Srpska demokratska stranka sutra bi trebalo da dobije novog predsjednika. Izgleda da u SDS-u neće biti iznenađenja, pa će Predsjedništvo te stranke povjerenje najvjerovatnije dati Vukoti Govedarici. Nakon ostavke Mladena Bosića, članovi Glavnog odbora u n

Kako će voditi stranku, Govedarica bi trebalo da kaže nakon imenovanja jer u toku izbornog procesa nije mnogo otkrivao.

“Otvorena su pitanja, da li će biti još kandidata to ćemo još da vidimo. Za sada moje ime figurira kao najozbiljniji kandidat, a sve drugo ne bih komentarisao. Koliko mogu da primjetim, sve pripreme idu svojim tokom i u nedjelju SDS je spreman da uradi ono što je zaključio Glavni odbor”, izjavio je Vukota Govedarica, kandidat za predsjednika SDS-a.

Ko god da dođe na čelo SDS-a, neće mu biti lako. Očekuje ga smirivanje unutarstranačkih sukoba, o kojima se, do pisma Ognjena Tadića, uglavnom nagađalo. Tadić se ni sutra neće pojaviti na stranačkom skupu. Na sjednici Predsjedništva SDS-a sutra neće doći ni Mićo Mićić. Obojica su zvanično na putu. Iako u SDS-u ima onih koji smatraju da kroz stranku duvaju različiti vjetrovi, pa tako neki smatraju da bi se sutra moglo pojaviti još kandidata. Ima i onih koji ne tvrde da je u stranci sve u redu.

“Očekujem da sutra izaberemo predsjednika stranke što će se sasvim sigurno desiti, svi koji očekuju neki spektakl bojim se da će ostati razočarani”, naglasila je Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS-a.

Po mišljenju mnogih Vukota Govedarica neće mnogo uticati na promjenu politike koju vodi SDS. Mladen Bosić lično ga je nominovao za svog nasljednika. Bosić je u javnosti, prvi put nakon ostavke, poručio da ostavka nije bila ishitrena i da će nastaviti svoju političku borbu. Dodiku je poručio da njegovim odlaskom sa čela stranke nije dobio bitku da se zaustavi borba protiv kriminala i korupcije.

Članovima Glavnog odbora SDS-a u ušima još odzvanja pismo Ognjena Tadića. Bivši predsjednik banjalučkog Gradskog odbora, upozorio je da se u SDS-u dešava puč i da raditi u SDS-u znači trpiti spletke, poniženja i provokacije. Dio odgovornosti za takvo stanje nose i potpredsjednici koji bi, prema Tadiću, trebalo da budu smijenjeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )