FOTO: null

Na autodromu Zalužani kod Banjaluke sutra će biti održana preventivna akcija pod nazivom ,,Smanji brzinu, krivicu ne možeš,, s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, najavljeno je iz Auto-moto saveza Repubike Srpske.

U okviru ove akcije biće ukazano na važnost i značaj poštivanja ograničenja brzine, kao i na uzroke saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice usljed nepoštivanja ograničenja brzine kretanja vozila. 

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača o važnosti i značaju poštivanja ograničenja brzine, a tokom trajanja manifestacije učesnicima će biti dijeljeni i edukativni materijali, kao i emitovan edukativni radio džingl. 

Subjekti bezbjednosti saobraćaja, kao i učesnici manifestacije, uputiće poruku vozačima da mogu brzo voziti samo na sportskim stazama, poput autodroma u Zalužanima. 

Na putevima Srpske u prošloj godini dogodila se 8.581 saobraćajna nezgoda, a neprilagođena brzina je uzrok 2.440 ili 28,4 odsto saobraćajnih nezgoda. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )