FOTO: null

Dvije osobe uhapšene su jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „CARMEN“.

U ovoj akciji, dva lica su lišena slobode i izvršeni su pretresi više poslovnih i privatnih objekata, zbog postojanja osnova sumnje da su lica lišena slobode počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, zloupotreba u postupku javne nabavke, neovlašteno davanje poklona ili darova.

Lica lišena slobode, će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu, u zakonskom roku biti predata nadležnom tužiocu Tužilaštva BiH, na dalje postupanje, navedno je u saopštenju SIPA-e.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se radi o uhapšenim Draganu Vukajloviću i Dušku Lazareviću.

Vukajlović je zaposlenu u Kabinetu za razmatranje žalbi BiH, dok je Lazarević odgovorna osoba u preduzeću „Elektrounion“ d.o.o. Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH, zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja i to osumnjičeni Vukajlović, u svojstvu člana i izvjestioca Kabineta za razmatranje žalbi, a osumnjičeni Lazarević kao odgovorna osoba preduzeća „Elektrounion“ d.o.o. Istočno Sarajevo, jer su omogućili da navedenom preduzeću bude isplaćena nezakonita odšteta od oko 3,5 miliona KM, čime je nanesena šteta budžetu BiH.

S obzirom na okolnosti izvršenja kaznenog djela, biće ispitana i umiješanost drugih osoba u izvršenje navedenog kaznenog djela. Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )