FOTO: infobijeljina.com

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 18.09. do 20.09.2024. godine sprovedena je regionalna akcija usmjerena na kontrolu poštovanja ,,odnosa vozač-pješak“ i kontrolu autobusa kojima se vrši organizovani prevoz djece.

Tokom akcije evidentirano je 99 prekršaja počinjenih po osnovu "odnosa vozač-pješak" od čega su 94 prekršaja počinjena od strane vozača i pet prekršaja od strane pješaka.

Izvršena je kontrola i 19 autobusa kojima se vrši organizovani prevoz djece, od čega je tehnički pregled upućeno je šest autobusa za koje je utvrđeno da su tehnički ispravni.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i odgovornim pristupom zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koja se organizuje u javnoj kampanji „Nijedan više“ koja je upravo usmjerena na podizanje svijesti građana o značaju pravilnog ponašanja u saobraćaju sa ciljem izbjegavanja tragičnih posljedica.

Podsjećamo, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina za osam mjeseci šest pješaka je zadobilo teške tjelesne povrede, a 18 pješaka je lakše povrijeđeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )