FOTO: null

Narodna biblioteka Filip Višnjić u Bijeljini je povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti započela akciju prikupljanja knjiga lektire za školske biblioteke u gradu.

Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković kaže da sve školske bibliteke imaju problema sa snabdijevanjem knjigama lektire koja im je i najneophodinija. 

"Pokrenuli smo akciju znajući da mnogi sugrađani imaju u svojim kućnim biblioteka knjige lektire za osnovnu školu, napravi smo i letak na kojem se nalazi 61 naslov i nadamo se da će građani donirati te knjige koje će biti uručene školskim bibliotekama", rekao je Cvjetković. 

Akcija je počela postavljanjem štanda na platou ispred Biblioteke u centru grada gdje se građanima dijeli promotivni materijal. 

Prema riječima Cvjetkovića, knjige školske lektire najpotrebnije su školama u bijeljinskim naseljima Glavičice, Brodac i Dvorovi. 

"Na ovaj način nastojimo da privučemo pažnju sugrađana, prije svega najmlađih, da što više čitaju i obogaćuju svoj riječnik, da dolaze u Biblioteku, jer se od tih najmlađih članova stvara budući pravi čitalac, a onda možda i neki književnik i pjesnik, što potvrđuje pjesnička radionica koja 15 godina djeluje u Biblioteci `Filip Višnjić`", istakao je Cvjetković. 

On je najavio da će akcija prikupljanja knjiga lektire za školske biblioteke trajati do kraja septembra.

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini ima 6.500 članova, od čega je 3.300 na odjeljenju za djecu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )