FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u narednih mjesec dana trajaće policijska akcija usmjerena na kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i sjedalice za djecu u vozilu.

Prema istraživanjima koja su sprovedena na ovom području, manje od 10 odsto putnika u automobilu koristi bezbjednosni pojas, a zanemarljiv je procenat korištenja sigurnosne sjedalice za djecu do pet godina. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i CJB Bijeljina sprovodiće akciju "Pojas i sigurnosne sjedalice za djecu" od 25. januara do 28. februara. 

Cilj akcije je podizanje nivoa svijesti vozača i drugih putnika u vozilu o potrebi korištenja bezbjednosnih pojaseva i pravilnog prevoženja djece mlađe od pet godina, saopšteno je iz CJB Bijeljina. 

Policijske aktivnosti biće usmjerene i na vozače kojima je to osnovno zanimanje, instruktore auto-škola, kandidate koji se obučavaju u praktičnom dijelu upravljanja motornim vozilom, vozače u javnom gradskom prevozu, taksi vozače i druga lica koja bi trebalo da budu uzor učesnicima u saobraćaju. 

Iz CJB Bijeljina pozivaju vozače da koriste bezbjednosni pojas radi bezbjednosti u saobraćaju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )