FOTO: null

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare u Palati “Srbija” da je policija u sklopu borbe protiv organizovanog kriminala sprovela akciju “Cunami”.

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim gradovima širom Srbije, a policijsko zadržavanje određeno je za 66 osoba. Za 12 osoba se i dalje traga.

Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora jer je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih djela – ubistvo i teško ubistvo, silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Zaplijenjeno je i 5,7 kilograma opojnih droga – od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima. Pronađene su i dvije laboratorije za proizvodnju narkotika, rekao je Stefanović.

U jednom stanu u Beogradu su nađena četiri migranta, žrtve trgovina ljudima.

“Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca”, naveo je Stefanović.

Uhapšena su i četiri državljanina Bugarske, u čijim vozilima je pronađeno 2,2 kilograma heroina.

Napad na mlade vaterpoliste etnički motivisan

Komentarišući napad na mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu, Stefanović je rekao da je to bio etnički motivisan napad, kao i da očekuje brzu reakciju policije i tužilaštva. Ministar očekuje i da hrvatski zvaničnici osude taj napad.

“Da vidimo kako će se ponašati Hrvatska kao članica EU i da li će osuditi ovakvu vrstu napada na dječake od 14 i 15 godina koji su krivi samo zato što je bilo jasno da su iz Srbije”, rekao je Stefanović.

Podsjetio je da su u julu i avgustu u Beogradu održana dva omladinska vaterpolo turnira na kojim su učestvovali hrvatski sportisti koji, kako je rekao, nisu imali na najmanju neprijatnost, a pogotovo ne ovako težak incident.

“Niko ne može da me ubijedi da je ovo u duhu evropskih vrijednosti, niko se nije okrenuo, niti im je pružio bilo kakvu vrstu pomoći”, rekao je Stefanović.

Kadetsku selekciju VK Partizan, koja je učestvovala na međunarodnom turniru napala je u subotu uoči finala grupa huligana, i zadobili su povrede poslije udaraca palicama i šipkama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )