FOTO: InfoBijeljina

U okviru akcije "Spartakus" pripadnici MUP-a RS podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj protiv Banjalučana M.S. i V.Š.

Njih terete da su izvršili krivična djela pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izveštaj je podnijela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.
 
"Za navedena lica postoji osnov sumnje da su u periodu od  februara 2020. godine do 30. decembra 2021. godine, izvršila navedena krivična djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci", navedeno je u saopštenju.
 
Kako nezvanično saznajemo u pitanju su ljekari, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.
 
Podsjećamo, kako su ranije pisale "Nezavisne novine", u akciji "Spartakus" početkom februara ove godine uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banjaluka, te Zvorničanin Bojan Đokić i Strahinja Pandurović iz Pala.
 
"Tokom realizacije navedene akcije na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prevoznih sredstava i lica lišenih slobode", naveli su iz MUP-a Srpske.
 
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske tada je Tužilaštvu BiH podnijela Izvještaj protiv ukupno deset lica zbog izvršenih krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i krivičnim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )