FOTO: mondo.ba

Mladi srpski centarfor dobio dres Frankfurta i potpisao ugovor na pet godina.

Ajntraht će i u takmičarskoj 2019/20 imati trojicu srpskih igrača. To će biti starosjedioci, Mijat Gaćinović i Filip Kostić, kao i novajlija, Dejan Joveljić, koji je u petak zvanično postao fudbaler kluba iz Frankfurta.

Dojučerašnji napadač Crvene zvezde preselio se u Njemačku utransferu vrijednom četiri miliona evra, uz mogući bonus od dodatnih milion evra i deset odsto od naredne prodaje.

Poslije prodaje Luke Jovića Real Madridu, Ajntraht će ponovo povjerio mjesto u napadu srpskom ofanzivcu. Joveljić je nakratko napustio pripreme mlade reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo (16-30. jun) i u Frankfurtu zadužio bijeli dres. Broj još nije odabrao.

"Dejan je veoma dobar centarfor, raznovrsan je i može da igra i na strani. Naravno, još je veoma mlad i moraće da uči, ali sa optimizmom vjerujemo da će mu biti lako da se navikne na Frankfurt", rekao je na promociji sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić, nekadašnji reprezentativac Njemačke.

"Nadamo se da ćemo odigrati mnogo utakmica u predstojećoj sezoni. Dejan će svakako dobiti šansu da se pokaže", dodao je on.

Joveljić je na promociji govorio na engleskom jeziku i priznao da je veoma srećan. U Frankfurtu će u avgustu napuniti 20 godina.

"Uzbuđen sam i jedva čekam da se priključim ekipi. Frankfurt je veliki klub i porodica. Grad ne poznajem, ali ću naučiti. Uvijek sam volio njemački fudbal", rekao je on.

Upitan za svoje karakteristike, momak iz Bijeljine je nabrojao nekoliko vrlina.

"Mogu da pogodim lijevom, desnom, glavom, nije mi bitno kojom nogom. Imam osjećaj za gol".

Prije nego što je stavio potpis na ugovor, Joveljić je razgovarao sa Gaćinovićem i Jovićem.

"Pratio sam Ajntraht, znam skoro sve o klubu i o utakmicama. Znam neke srpske igrače i razgovarali smo. Moj prvi cilj je da postignem nekoliko golova, da ih proslavim sa navijačima, a što da ne - i da osvojim neke trofeje", dodao je perspektivni napadač, koji je u dresu Zvezde debitovao krajem 2017. godine i u crveno-bijelom odigrao 28 mečeva, uz 14 postignutih golova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )