FOTO: null

Naša tajna uspjeha je u tome što smo prava ekipa. Branimo se zajedno, napadamo zajedno - kaže golman Ajaksa Andre Onan

Dječica mogu da pojedu "lavove". Dokaz za to je prva utakmica polufinala Lige Evrope, u kojoj je ekipa Ajaksa, čiji je prosjek 22 godine i 137 dana, očitala lekciju Lionu (4:1) i stigla na prag finala 24. maja u Stokholmu.

Budući da je trener "kopljanika" Peter Boš napravio tokom meča tri izmjene, kojima je još više podmladio tim, prosjek je pao ispod 21 godine. O starosnoj strukturi ove generacije govori i podatak da je kapiten Davi Klasen rođen 1993. Sve to Holanđanima nije smetalo da nanesu pravu katastrofu gostima, čije boje brane prekaljeni asovi poput Aleksandera Lakazetea, Matjua Valbuene...

- Naša tajna uspjeha je u tome što smo prava ekipa - kaže 21-godišnji golman Ajaksa Andre Onana, koji je karijeru počeo u mlađim selekcijama Barselone. - Branimo se zajedno, napadamo zajedno... Kada tako igramo, svakoga možemo da dobijemo 4:1.

Sjajna partija "kopljanika" nagovjestila je da bi klub mogao da dođe do prvog međunarodnog trofeja posle 22 godine. Ajaks, koji je četvorostruki prvak Evrope, nije osvojio UEFA takmičenje od 1995, kada je u finalu Kupa šampiona savladao Milan u Beču sa 1:0, golom Patrika Klajverta. 

KLAJVERT JUNIOR - KRILO

Među mladićima koji su igrali protiv Liona su bila i dvojica sedamnaestogodišnjaka, a jedan od njih je Džastin Klajvert (rođen 1999), sin legendarnog napadača Patrika (40). Za razliku od tate, koji je bio klasičan centarfor, Džastin je krilni napadač.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )