FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinsko preduzeće AD Grad dobilo je 950.000 KM kredita, po povoljnim uslovima. Sva sredstva biće uložena u Agrotržni centar, kako bi bili poboljšani uslovi za zakupce, ali i posjetioce i kupce. Planirano je asfaltiranje dijela kvantaške pijace, nabavka hladnjača i značajno investiranje u buvlju pijacu.

Do početka sezone na kvantaškoj pijaci, a to je kraj aprila mjeseca biće asfaltirano oko 7.500 metara kvadratnih što će omogućiti bolje uslove boravka i za prodavce i kupce. Biće povećan i broj prodajnih mjesta.

- Biće izgrađeno 28 maloprodajnih mjesta koje ćemo ponuditi stalnim zakupcima koji nemaju adekvatne uslove boravka i prodaje, naročito u zimskim mjesecima. Biće izgrađena kvalitetna montažno-demontažna prodajna mjesta - kaže Slaviša Cacanović, direktor AD Grad.

U sistem grijanja i hlađenja na "buvljaku" biće uloženo 200.000 KM, čime će se postići značajne uštede na godišnjem nivou. Planirano je i prekrivanje vanjskog dijela buvlje pijace kako bi se stvorili bolji uslovi za zakupce.

- U višenamjenskoj hali, popularnom buvljaku, renoviraćemo unutrašnji i vanjski izgled, kako bismo je uredili i na neki način, učinili brendom sigurne kupovine - kaže Cacanovićeva.

Ova ulaganja kažu iz preduzeća Grad neće povećati cijenu zakupa koja je od 200 do 600 KM. Zora Simeunović na "buvljaku" štand ima devet godina i raduje se najavljenim investicijama.

- Mi bismo voljeli da uslovi budu bolji, jer ovako naša roba izgleda kao polovna - kaže Simeunovićeva.

Vrhunac sezone u bijeljinskom Agrotržnom centru je u julu, avgustu i septembru kada mjesečno ovdje prođe oko 150.000 ljudi i ostvari se dnevni prihod od ulaska i korištenja kvantaške pijace do 10.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )