FOTO: null

Tačku na razne teorije zavjere kako Tito nije bio Tito jer je on poginuo mnogo ranije i da ga je zamijenio ruski tajni agent mogla bi da stavi CIA.

“Druže Tito mi ti se kunemo” glasila je jedna od čuvenih parola na prostorima Jugoslavije, a da su se Jugosloveni kleli pogrešnoj osobi tvrdi i CIA, tačnije to kazuju rezultati fonetske analize koju su obavještajci ove agencije radili, bazirajući se na akcentovanju riječi koje je Josip Broz Tito izgovarao!

Fonetska analiza jezika kojim je govorio, pokazala je da Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porijekla. U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je “navodno” maternji, ali sa “stranim akcentom”, prenosi Telegraf.

U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

– Samoglasnik ‘i’ isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski vjerovatno bi obe riječi izgovarali sa umekšanim ‘n’. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat – navodi se u analizi.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema “jugoslovensko porijeklo”.

Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko porijeklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosljedno tome “uspjeh” u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )