FOTO: undefined

Agencija za državnu službu BiH planira zaposliti tri nova radnika, za šta je predviđeno da ukupni bruto troškovi u 2024. godini iznose ukupno 109.000 KM, proističe iz dokumentacije koju je analizirala InfoBijeljina.

Ovom odlukom planirano je dodatno zapošljavanje jednog knjigovođe, jednog dostavljača pošte - vozača, te savjetnika direktorice.

Njihov Odsjek za finansijske poslove Sektora za pravne, opšte i finansijske poslove, kako tvrde iz Agencije, posluje već duže vrijeme sa poteškoćama.

Odnosno, kako dodaju, poslove Odsjeka od državnih službenika obavlja samo šef Odsjeka za finansijske poslove i referent za blagajničko poslovanje, a znatno je, navode, povećan obim poslova.

Agencija je, dodaju, u ovoj godini nabavila i službeni automobil te je shodno tome neophodno da u redovima svojih radnika ima i dostavljača pošte - vozača. 

"Takođe, bitno je napomenuti da je Agencija jedna od rijetkih institucija koja do sada nije imala dostavljača pošte - vozača, što je uveliko otežavalo redovne poslove ove institucije imajući u vidu specifičnost posla, te česte potrebe za brzom i urednom dostavom određenih akata", naveli su iz Agencije. 

Pozicija savjetnika direktorice Agencije je, tvrde, pozicija koja je neophodna za popuniti zbog promjene u strukturi rukovodstva, a u cilju unapređenja kvaliteta rada i usklađivanja sa novim kretanjima u razvoju državne službe. 
Iznos potrebnih sredstava za 2024. godinu za tri zaposlena bi iznosio: knjigovođa na godišnjem nivou za bruto plate i naknade iznosi 25.000 KM, dostavljač pošte - vozač 19.000 KM i na poziciji savjetnik direktorice iznosi 65.000 KM.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )