FOTO: null

Poslovodstvo PD „Semberija“, dogovorilo je sa predstavnicima Agencije za bankarstvo RS da se odblokira žiro – račun PD „Semberija“, koja bijeljinskoj Bobar banci duguje 1.684.038 KM po osnovu uzetog kredita.

Postignut je dogovor da se kredit isplati u sedam rata, izjavio je Vojo Stjepanović, direktor PD „Semberije“.

„Nakon četiri mjeseca, koliko je bio blokiran naš žiro – račun, uspjeli smo dogovoriti deblokadu računa, što će nam sada omogućiti isplatu dvije plate radnicima do kraja ove sedmice“, izjavio je Kosanović.

U PD „Semberija“ su potvrdili da su problemi sa redovnom uplatom doprinosa radnicima nastupili početkom 2013. godine, te da su za 2013. i 2014. godinu uspjeli radnicima uplatiti doprinose ukupno za sedam mjeseci. Ostatak duga Poreskoj upravi RS, dogovoreno je da se isplati kroz reprogram na rok od 60 mjeseci. U PD „Semberija“ kažu da, s obzirom na to da su u 2014. godini pretrpjeli ogromne štete od poplava, trenutno stanje i nije tako loše.

S druge strane, dvadesetak radnika ovog preduzeća u međuvremenu je podnijelo tužbu sudu zbog neisplaćenih plata, neuplaćenih doprinosa i drugih potraživanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )