FOTO: InfoBijeljina.com

Agencija za antidoping kontolu Bosne i Hercegovine u 2018. godini je izvršila kontrolu 219 sportista i sportiskinja iz BiH, a neki od njih su testirani više puta, te je konačan broj obavljenih doping kontrola 442.

“Takođe, na međunarodnim takmičenjima održanim u BiH obavljena je doping kontrola 42 inostranih sportista i sportiskinja, i to na Evropskom judo prvenstvu U-18, održanom  u Sarajevu - 34 doping kontrole, Svjetskom prvenstvu 2018. u mušičarenju, održanom u Istočnom Sarajevu - 2 doping kontrole, te Međunarodnoj atletskoj manifestaciji ‘Vidovdanska trka’ u Brčkom, pod patronatom Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) - 6 doping kontrola”, rekli iz ove Agencije za portal InfoBijeljina.

Kako su dodali, sportovi u kojima je obavljeno najviše doping kontrola su džudo, atletika, vodeni sportovi, fudbal, kik-boks, košarka, rukomet i skijanje, a takođe je izvršen manji broj kontrola u karateu, kajakaštvu, odbojci, te biciklizmu, biatlonu i ragbiju.

“Trojica sportista su kažnjeni, i to Davor Mijović, Faruk Čolo i Toure Ahmed Khalidmurry, a dva slučaja su još uvijek u proceduri”, rekli su za portal InfoBijeljina u Agenciji za antidoping kontolu Bosne i Hercegovine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )