FOTO: srpskainfo.com

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković suvereno drži svjetski vrh… Na Australijan openu je demonstrirao silu i prošetao se do pehara, čime je došao do 15. Grend slem titule. E, sad, glavno pitanje koje se postavlja jeste: Može li da nadmaši Rodžera Federera?

Švajcarac je, barem za sada, nedodirljiv na prvom mjestu po broju osvojenih titula na najvećim turnirima. Ima ih 20, ali legendarni američki teniser Andre Agasi, koji je svojevremeno bio i Novakom trener, vjeruje da Đoković može da preskoči Federera u da postane najbolji svih vremena.

To je potvrdio u razgovoru za Times of India jasno poručio:

– Novak za sada ima 15 grend slem titula. Ima i 32 godine, ali se njegovo tijelo ponaša kao da ima 25. Prošle godine je osvojio dvije grend slem titule i ako u naredne tri godine to bude radio, lagano će stići Federera. Takođe, mislim da Novak može da iznenadi svijet i da uradi nešto što nikada ranije nije viđeno – rekao je Andre Agasi.

Priliku da uveća broj grend slem titula Novak ima polovinom ove godine, jer ga krajem maja i početkom juna čeka Rolan Garos, dok će krajem juna i prve nedjelje jula braniti titulu na Vimbldonu.

Inače, dok Novak odmara, Federer je sartovao na turniru u Dubaiju gdje je u prvom kolu savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:4, 3:6, 6:1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )