FOTO: InfoBijeljina

Advokat Miloš Stevanović podnio je Okružnom privrednom sudu u Banjaluci zahtjev za stečaj preduzeća "Ekvator" i povezanih firmi u vlasništvu biznismena Đorđa Davidovića.

Stevanović je od Investiciono razvojne banke (IRB) Republike Srpske u novembru prošle godine otkupio 180 miliona maraka potraživanja za 30 miliona maraka, a u tom paketu su se našla i dugovanja koja je Davidović imao prema IRB-u zbog kojih mu sada prijeti stečaj, saznaje Capital.
 
Informaciju da traži stečaj potvrdio je Stevanović, ali nije otkrio koliki je Davidovićev dug.

– Mogu samo da potvrdim da je zahtjev za stečaj upućen sudu i da je procedura u toku- rekao je on Stevanović.

Đorđe Davidović sa druge strane, kaže da nema takvu informaciju.
 
Inače, kako je Capital pisao ranije, IRB RS je Davidovićev biznis podržao sa nekoliko kredita, po osnovu kojih je prošle godine pokušao da naplati 10 miliona maraka.

Da li su se i koliko naplatili do momenta kada je Stevanović preuzeo potraživanja, nije poznato.
 
Pored toga što je firma pred stečajem, Davidović se suočava sa brojnim krivičnim prijavama kupaca kojima je uzimao novac za stanove, a nikada ih nije izgradio.

Policijska uprava Banjaluka je nedavno podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je Davidović preko svoje firme počinio 20 krivičnih djela “teških” oko 8,2 miliona maraka od 2015. do kraja 2021. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )