FOTO: InfoBijeljina

Preduzeće "Grad", koje gazduje kvantaškom pijacom u Bijeljini, uputilo je danas apel za sprečavanje nelegalne trgovine voćem i povrćem na nedozvoljenim lokacijama u Semberiji.

"Nedopustiva je činjenica da se promet voća i povrća vrši na prostoru koji nije predviđen Zakonom o trgovini Republike Srpske, i to u mjesnim zajednicama Velika Obarska i Crnjelovo, gdje je primijećen sve veći broj kamiona iz Federacije BiH i sa prostora Republike Srpske koji utovar vrše na nedozvoljenim lokacijama", saopšteno je iz ovog preduzeća.

U apelu upućenom gradskim i republičkim inspekcijskim službama navedeno je da kupci i poljoprivredni proizvođači koji pretovar vrše na nedozvoljenim lokacijama, osim kršenja zakonskih odredaba, ostavljaju i znatnu količinu otpada na tim površinama i narušavaju bezbjednost u saobraćaju.

"Uprava preduzeća `Grad` uputiće prijave nadležnima sa jasnim dokazima o kršenju Zakona o trgovini Republike Srpske", istaknuto je u saopštenju.

Navedeno je da se trgovina poljoprivrednih proizvoda zakonski obavlja na propisanim mjestima, otkupnim stanicama, tržnicama, kvantaškoj i zelenoj pijaci, te poljoprivrednom gazdinstvu, pod uslovom da je poljoprivredni proizvod proizveden na tom gazdinstvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )