FOTO: null

Regionalna ABA liga i sledeće sezone imaće tri predstavnika u Evrokupu, saopšteno je posle sastanka Borda ovog takmičenja u Istanbulu.

Na osnovu plasmana, mjesto u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju obezbjedili su poraženi finalista plej-ofa, Cedevita i Mornar. Jednu od dvije specijalmne pozivnice mogao bi da dobije Partizan.

Na sastanku u Istanbulu tema je bila budućnost Evrokupa i potencijalna još veća prohodnost prema Evroligi. Trenutno samo šampion ima garantovano mjesto u elitnom takmičenju.

Evrokup će i sledeće sezone imati 24 kluba, a dva mjesta rezervisana su za najbolje ekipe FIBA Lige šampiona. U polufinalu završnog turnira sastaće se Ludvigsburg - Monako i Mursija - AEK, a ovo je dio „piramidalnog“ koncepta, koji je Evroliga nedavno predložila FIBA.

Pored ABA lige po tri predstavnika u Evrokupu imaće Rusija i Španija, po dva kluba dolaze iz Francuske, Njemačke, Italije i Turske, a po jednog daju Grčka, Litvanija i Poljska.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )