FOTO: Mondo.rs

Džordž Hud (62) američki marinac postavio je novi svjetski rekord u izdržaju, zvanično u Čikagu.Time je postavio rekord za najduži abdominalni izdržaj za muškarce, saopštili su službenici i sudije sa lica mjesta iz Ginisove knjige rekorda.

George Hood je tako postavio novi svjetski ginisov rekord u izdržaj poziciji (plank) koji je sada osam sati, 15 minuta i 15 sekundi.

Ovim rekordom premašio prethodni rekord u izdržaju (plank) Mao Vejdonga iz Kine, koji je u izdržaju bio osam sati i jedan minut. Hud kaže da je kao pripremu za ovaj poduhvat izveo 2.100 sati u izdržaju.

Da pokaže kako se oseća dobro posle postavljanja rekorda, Hud je naočigled svih uradio još 75 sklekova.

Posle postavljanja rekorda, Hud je najavio povlačenje iz ovakve vrste takmičenja. Počeo je da se bavi izvođenjem izdržaja 2011. godine, a pred događaj u Čikagu vježbao je sedam sati dnevno.

"Morao sam da izađem iz dimenzije vremena i da se distanciram od časovnika. To je vještina kojom sam ovladao tokom godina", rekao je za američke medije.

Huda je tokom čitavog događaja pratila glasna rok muzika, što mu je, kako kaže, pomoglo da ispuni san.

"Dok sam rastao, bio sam fasciniran rokenrolom poput grupama 'Van Halen', 'Mötley Crüe', 'Deep Purple'. Gledao sam njihove spotova i postao opsjednut. Verujte mi, za ovih 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi, osjećao sam se kao rok zvezda“, istakao je Hud.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )