FOTO: Zdravo budi

Većina ljudi se pridržava pravila da posle 18h ništa ne jedu. Iako ih muči glad, u stanju su da trpe zarad vitke linije.

Svi počnemo pričom da u 16h završava naš obrok za taj dan, ali nekako se većina nas u kasne sate osvrne kraj frižidera. I ima li išta slađe, nego pojesti sendvič posle 22h?Međutim, oni koji praktikuju ovu naviku, muku muče sa viškom kilograma.

Kako ne biste trpjeli glad, predlažemo vam da jedete ovih 5 namirnica, koje će prijati vašem organizmu:

Crna čokolada

Iako je, nepravedno, mnogi smatraju zabranjenom namirnicom, crna čkolada je ljekovita! Tamna čokolada ima minimum šećera, doprinosi brzom mršavljenju, a takođe vraća nivo holesterola u normalu.

Supa

Bilo koja topla tečnost u kasne sate, ubiće osjećaj gladi i smiriti tijelo. Ukoliko vas ne zadovoljava šolja čaja, predlažemo vam da pojedete šolju supe od povrća ili piletine.
Bademi

Bademi će utišati osećaj gladi, a blagotvorno deluju i na mršavljenje. Ako noću želite nešto da pojedete, neka to bude šaka badema.

Seme bundeve

Umesto čipsa ili kokica, najbolje bi bilo da pred spavanje pojedete šaku sjemenki bundeve. Pošto sadrži magnezijum, ovo sjeme će blagotvorno djelovati na vaš san.

Pirinač

Ukoliko pred spavanje pojedete manju porciju pirinča, spavaćete kao beba. Osim što smiruje cijelo tijelo, pirinač je odlična opcija ukoliko ste na dijeti.

Ukoliko uveče osećate jaku glad, preporuka je da prvo popijete čašu vode, a zatim, ukoliko ste i dalje gladni - pojedete nešto od navedenih namirnica. Ne preterujte, jer pun želudac znači nemiran san.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )