FOTO: null

Osamnaestogodišnji Blago Gospavić iz Glogovca kod Bijeljine je dijete sa posebnim potrebama. Pored toga, javile su mu se i komplikacije u probavnom traktu i hitno mu je potrebna operacija debelog crijeva.

Gospavići se izdržavaju od 12 dunuma zemlje, par ovčica, jedne krave, 125 maraka dječijeg doplatka i 80 maraka pomoći za tuđu njegu za Blagu. 4.000 evra koliko bi koštala operacija na VMA, prevoz i boravak roditelja za vrijeme operacije, za njih je nedostižan san.

Baka Rada kroz suze kaže, ako ne bude drugog izbora, prodaćemo i ovo malo zemlje od koje živimo – ne treba nam život ako djetetu ne možemo da pomognemo.

A ruke su im prazne. Blagin djed je takođe teško obolio, bivši borac Vojske Republike Srpske, nema ni za lijekove. I tri sina, sva trojica vojnici. Najmlađi je Blagin otac, na Treskavicu stigao sa osamnaest godina, nedugo potom ranjen. Nezaposlen. Majka takođe.

Iskrenoj porodici, koja pored svih muka dočekuje i ispraća toplim osmijehom na licu potrebna je pomoć.

Iako dječaku hitno treba operacija, što su i potvrdili ljekari iz Doma zdravlja Bijeljina, koji nemaju uslova za tako težak zahvat, u Banjaluci ne mogu da zakažu čak ni pregled, nadležni su im rekli da su svi termini popunjeni.

Jedina opcija je odlazak na VMA, ali fond zdravstvenog osiguranja Srpske ne pokriva te troškove, tako da su Gospavići u bezizlaznoj situaciji.

Da bi pomogli svom djetetu potrebno im je 4.000 evra.

Ako ste u mogućnosti da im pomognete novac možete uplatiti na žiro račun u Pavlović banci na ime Gospavić Stana.

Broj žiro računa je : 554-303-026033-01-79

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )