FOTO: facebook

''Strah? 260 kilometra odavde mi smo postali evropski prvaci...'', rečenica je trenera uoči utakmice sa ''napolitancima'' , trenera koji je Delijama u posljednjih godinu i po dana vratio evropsku radost.

Ta rečenica dobila je potvrdu na stadionu koji je ''napolitanski'' bio posljednji  put u vremenu kada je na njemu igrao i igrao se Pibe, sin trećeg svijeta. Danas taj stadion ništa nema iz vremena Dijega, na njemu postoje samo ''sklopljene oči'' UEFE u trenutku kada se odlučuje da li pustiti evropske utakmice na tom betonskom kosturu.

Potvrda Milojeve rečenice može se naći u barem dva detalja, prvi je Marinovo spajanje Bena s golom koji je podsjetio na sve one poteze ''Genija'' na putu do Barija, a drugi detalj je ulazak u igru djeteta iz Bijeljine. Zvezda je u ovom porazu imala Marina i dobila Dekija. 1989 godine u porazu od Kelna dobila je golmana Milojevića, koji je te večeri skinuo ''švabama'' tuce lopti. Zvezdina istorija ciklična je kao rijetko čija.

''Marin mi je obećao dolazak u Zvezdu naredne sezone , a mi ćemo ga čekati i dvije ako treba...'', rekao je Terzić na nekoliko mjeseci prije dolaska ''srpskog Mesija'' koji je Zvezdino čekanje znatno skratio. Neki će sada razvući usta na ovo ''srpskog Mesija'', ali taj dječko figurom, likom i potezima neodoljivo podsjeća na Barsino čedo ma koliko usta zajedljivih bila razvučena.

 ''Luka Jović je srpski Falkao'', još jedna je u nizu proročkih Zvezdanovih, nažalost Luka je tu rečenicu potvrdio miljama daleko a ne na Marakani koju UEFA, za razliku od napuljskog kostura, ''tjera'' ka modernom zdanju u ovom vremenu, a otvorena je protiv Rijeke prije više od pet decenija. Luka je morao ranije otići iz Ljutice Bogdana da bi se koliko toliko zatvorile finansijske rupe u ''rupi''.

Te rupe Zvezdan je sa saradnicima pretvorio u ''mišije rupe'', opet na radost onih koji po kiši, snijegu i ostalim nepogodama dolaze na ''sjever''. 

Uporedo sa finansijskim poslovnim potezima, Terzić je imao i nekoliko fudbalskih. Angažman Milojevića i Mrkele korak je od sedam milja, tako težak a tako lijep. Ta trojka je napravila tim koji dobije onaj sa Enfilda vrijedan gotovo milijardu lijepih novčanica, i odigra na Marakani neriješeno sa ''napolitancima'' vrijednim više od pola milijarde.

U Napulju, tim sa Marakane je poražen, bez Vujadina, Žuleta, Pavkova, Jovičića i Jovanče koji je ipak ušao iako rovit. Poražen ali ne kao u Parizu i Liverpulu. Zvezda je u prvom ulasku u LŠ poslije 26 godina izazvala punjenje stranica svjetskih časopisa o najvećem klubu sa Balkana.

''Da se vrate slavni dani...'', odzvanja, s pravom, u Ljutice Bogdana.

D.G.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )