FOTO: null

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika Predrag Vujević ocijenio je da je prošla godina za ovu ustanovu bila izuzetno uspješna, jer je organizovano više do 50 kulturnih događaja.

"Posebno ističem dva projekta - Kulturno ljeto bez marke i školu engleskog jezika. U okviru Kulturnog ljeta organizovali smo pozorišne predstave na kojima su bez naknade nastupala poznata glumačka imena iz Beograda, Šapca i drugih gradova Srbije", rekao je Vujević na godišnjem prijemu za predstavnike javnog, kulturnog, privrednog, političkog života, kao i za medije. 

Vujević je naglasio da je prošle godine pokrenuta i inicijativa za izradu replike rodne kuće Filipa Višnjića. 

"Namjera nam je da ove godine počnu radovi na izradi replike rodne kuće Filipa Višnjića, najznamenitijeg Ugljevičanina, u njegovom rodnom mjestu Gornjoj Trnovi, sa pratećim objektima", rekao je Vujević. 

On očekuje da će za realizaciju ovog projekta pristići pomoć od Vlade Republike Srpske, Vlade Srbije, medija sa područja Srpske i Srbije i svih ljubitelja epske poezije, koji su u mogućnosti da pomognu. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da Centar za kulturu u Ugljeviku iz godine u godinu postiže visok nivo kulturnih manifestacija. 

"Ova ustanova mnogo znači opštini Ugljevik, posebno u ovim teškim vremenima kada je potrebno voditi još veću brigu o stanju kuluture i obrazovanja u društvu", rekao je Perić. 

On je napomenuo da se na godišnjem nivou iz budžeta opštine Ugljevik za potrebe ove ustanove izdvoji 300.000 KM. 

Na današnjem prijemu otvorena je izložba četiri ugljevička umjetnika - Dragane Kovačević, Slobodana Petrovića, Dejana Markovića i Dragana Đukića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )