FOTO: unsplash.com

Svi znamo koliko je bilo kakva fizička aktivnost korisna za zdravlje, a trčanje je fantastična disciplina koja troši energiju i savršeno trenira mišiće. Ali nemaju svi vremena za trčanje. Neki instruktori kažu da postoje vježbe koje mogu zamijeniti trčanje: 2 vježbe = 1 sat trčanja. Da li je to moguće?

Neki instruktori kažu da jeste i da 2 vježbe imaju gotovo isti efekat kao sat vremena trčanja, da mogu napuniti tijelo energijom i razraditi sve mišiće. Vježbe su univerzalne i za žene i za muškarce, pomoći će vam da izgubite težinu i da zategnete tijelo. Naravno, nećete iskusiti sve prednosti trčanja, ali odlična su zamjena.
 
Prvo morate zagrijati mišiće i pripremiti ih za trening. Zatim 10 puta duboko udahnite i izdahnite što je brže moguće. To će pomoći da se tijelo pripremi za statički trening. Sada možete započeti vježbe.
 
Vježba 1: "Plié Squat" 
 
Zauzmite početni položaj: noge razdvojte što je moguće šire, leđa opuštena, ruke uz tijelo. Sada savijte koljena što je više moguće. Maksimalno je ako su noge savijene pod uglom od 90 stepeni, ali može biti manje.
 
Savijte noge, stisnite karlicu, zadnjicu i noge što je više moguće. Leđa i vrat treba da budu ravni. Sve trba da bude opušteno osim karlice i glutealnih mišića. Ruke možete staviti na ramena. U tom položaju ostanite najmanje minut. Možete početi sa 40 sekundi, a zatim povećati vrijeme. Sada zakomplikujte vježbu. Početna pozicija je ista, a nda polako čučnite, ulazeći u konačnu poziciju vežbe. Zadržite nekoliko sekundi i podignite se polako. Uradite 10 ponavljanja i 3 serije.
 
Opet se kratko zagrijte i pređite na sledeću vježbu.
 
Vježba 2: "Stolica“
 
Svako se sjeća ove vježbe sa časova fizičkog vaspitanja. Dakle, stojeći položaj, noge zajedno, ruke ispružene ispred sebe. Čučnite što je više moguće, kao da sjedite na stolici. Istovremeno, pokušajte da istegnete kičmu. Kao i u prethodnoj vježbi, stisnite karlicu i zadnjicu, držeći leđa i vrat pravim. Ostanite u ovom položaju do jednog minuta. Iz početne pozicije polako čučnete do završne pozicije i isto tako polako ustajete – oko 20 sekundi za čučanj i 20 za podizanje. Uradite 10 ponavljanja i 3 serije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )