FOTO: null

Juče je u Istočnom Sarajevu održana jubilarna 15. Međunarodna konferencija o vodama „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“.

Organizator konferencije je bilo  Udruženje „Vodovodi Republike Srpske“.Suorganizatori konferencije su Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i Udruženje za tehnologije vode i sanitarno inžinjerstvo.

Na konferenciji je učestvovalo preko 200 učesnika i organizatora.

Glavna tema konferencije odnosila se na strategiju upravljanja vodama na teritoriji Republike Srpske, kvalitet vode za piće u Srbiji i regionu, hidrotehničke aspekte vodovodnih i kanalizacionih sistema.

Potpredsjednik  Upravnog odbora Udruženja Vlado Reljić izjavio je da konferencija u potpunosti opravdala očekivanja prisutnih time što su se na njoj razmatrala sva bitinija pitanja koje se odnose na rad i  funkcionisanje vodovodnih i kanalizacionih sistema, uključujući i teme o zaštiti izvorišta, kvaliteta i gubitaka vode, oblast vodosnabdijevanja, oblast tehničke regulative, kanalisanje i i prečišćavanje otpadnih voda, kao i prezentacije naučno-stručnih radova.

Međunarodna konferencija o vodama „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ završena je juče na Jahorini. 

Pripremila : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )