FOTO: InfoBijeljina

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) obratila se predstavnicima opština, gradova, banaka i svim drugim nadležnim organima za pristup informacijama o prebivalištu građana BiH.

Obavijestila ih je da su pokrenuli elektronski veb servis zbog kojeg više nema potrebe za štampanjem CIPS potvrda, a s ciljem da se smanji čekanje građana u redovima.
 
Kako su naveli, primjećeno je da mnogi građani čekaju u redovima na šalterima MUP širom BiH kako bi dobili štampanu CIPS potvrdu i shvatili su da je to neefikasan proces za sve.
 
–Naglašavamo da više nije neophodno da tražite od građana štampanu CIPS potvrdu.  Umjesto toga, IDDEEA poziva sve organe, opštine, gradove, banke i druge institucije da podnesu zahtjev za pristup našim elektronskim veb servisima. IDDEEA će pružiti besplatnu podršku i omogućiti elektronsku razmjenu informacija o prebivalištu građana putem sigurnih i efikasnih digitalnih kanala. Ovim putem, moći ćete elektronskim putem utvrditi mjesto prebivališta svakog građanina bez potrebe za fizičkom dostavom štampanih potvrda – saopšteno je iz IDDEEA.

Podsjećaju da je već veliki broj organa uspješno završio ovu proceduru i prešao na elektronski sistem, ali ističu i kako još postoji veliki broj onih koji nisu podnijeli zahtjev za pristup veb servisima IDDEEA i još uvijek traže štampane potvrde od građana.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )