FOTO: InfoBijeljina

Kandidati Pokreta "Uspješna Srpska" za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nemanja Janković, Aleksandar Stevanović i Živka Malić prisustvovali su u Ugljeviku akciji dobrovoljnog davanja krvi i pozvali građane da daju krv, jer time podržavaju život i zdravlje.

"Krv nije potrebna samo za hitne slučajeve, krvni derivati su dio terapije u liječenju hroničnih bolesnika, kao i oboljelih od malignih bolesti", rekao je Nemanja Janković, vaskularni hirurg.
 
Aleksandar Stevanović, ginekolog, rekao je da su ovakve akcije veoma značajne, sapšteno je iz Pokreta "Uspješna Srpska".
 
On je dodao da u ginekološkoj praksi, iz koje uskoro završava specijalizaciju, postoji višestruka potreba za dragocjenom tečnošću.
 
Malićeva je uputila pohvale ugljevičkom Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi "Soko 2020" za dobro organizovanu akciju u okviru koje je prikupljeno više od 100 doza krvi.
 
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi provedena je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Republike Srpske, a okupila je dobrovoljne davaoce ne samo iz Republike Srpske, nego i iz Srbije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )