FOTO: Srpskainfo

Gradska uprava Bijeljine je započela isplatu mjesečnih subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće, kao i finansijske podrške roditeljima novorođenčadi.

Do sada su isplaćena sredstva za 48 porodica koje su dobile prinovu, kao i za 329 djece iz tri vrtića u ukupnom iznosu od 20.500 konvertibilnih maraka. U narednim danima uslijediće isplata subvencija i za preostale vrtićke mališane, u skladu sa dostavom dokumentacije.
 
– Ukupno je za subvencije prijavljeno oko hiljadu djece iz privatnih predškolskih ustanova i u planu je da se za subvencionisanje njihovog boravka u vrtićima izdvoji 130.000 konvertibilnih maraka, kao i 100.000 KM za roditelje novorođenčadi. Sva djeca treba da imaju što ravnopravniji položaj, bilo da pohađaju privatne ili državne vrtiće. Isplata subvencija za svu vrtićku djecu biće završena u roku od nekoliko dana i još jednom zahvaljujemo roditeljima i vrtićima na saradnji, a isplata podrške roditeljima beba se vrši u skladu sa dostavom zahtjeva – poručeno je iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.
 
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović će u narednom periodu nastaviti s posjetama predškolskim ustanovama, kako bi bile razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje, a naredni vrtić koji će posjetiti biće “Štrumfograd”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )