FOTO: Ilustracija

Pojesti kvalitetan i nutritivno bogat doručak zlata vrijedi. Osim što će vas napuniti energijom za cijeli dan, sprečiće vas da grickate gluposti prije ručka.

Prije koju godinu, s porastom trenda zdrave ishrane, svijet je kolektivno odlučio da su ovakvi obroci ultimativni hit. Zapravo je vrlo jednostavno, radi se o receptima za doručak čiji se sastojci u slojevima slažu u činiju i tako unutar jednog obroka možemo dobiti mnogo više nutritivno vrednih namirnica.
 
Slatke varijante dugo su prevladavale, dok svojih pet minuta nisu dobile i slane činije koje se zapravo mogu jesti i za ručak i za večeru.
 
Od čega se sastoje te takozvane činije, pitate se? Baze su razne, od klasičnog grčkog jogurta, voćne baze koja je zapravo gusti smuti, ovsene kaše, pa sve do novog hita – palente. I dok smo je mi navikli da je jedemo sa pavlakom i sirom ili kao prilog ručku, zapravo je skroz logično takvu namirnicu udomaćenu u vjerovatno svačijoj kuhinji, ubaciti u činiju i zaokružiti ukusnim nadjevom.
 
Slatka varijanta može uključivati grčki jogurt, med, šumsko voće, kruške, smokve, bademe i druge orašaste plodove. Slana varijanta u kojoj takođe možete uživati za doručak odlično će se upariti s poširanim jajem, suncokretovim sjemenkama, malo maslinovog ulja i bosiljkom. A brzi ručak vam daje svu slobodu da željene namirnice iskombinujete sa ukusnom palentom.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )