FOTO: AP Photo / Jack Dempsey

Nikola Јokić postao je najkorisniji igrač u NBA ligi u sezoni 2020/2021, a takav uspjeh će mu vjerovatno donijeti najveći ugovor u istoriji košarke.

Јokić bi sljedećeg ljeta trebalo da potpiše ugovor o produžetku saradnje sa Denverom na još pet godina, koji bi ukupno vrijedio 241 milion dolara.
 
Momak iz Sombora je postao prvi srpski igrač kojem je to pošlo za rukom, prvi koji je draftovan u drugoj rundi, a došao do titule najkorisnijeg i najslabije plasirani pik (41) u istoriji koji je proglašen za najkorisnijeg igrača.

Novinar I-Es-Pi-Ena, Bobi Marks, istakao je da bi Nikola novim ugovorom mogao da poruši sve dosadašnje rekorde u najjačoj ligi na svijetu.
 
Pod uslovom da ostane sadašnji seleri kep, Јokićev novi supermaksimalni ugovor bi vrijedio 241.000.000 američkih novčanica - u prvoj sezoni (2023/2024), zaradio bi 42,6, a u posljednjoj 54,8 miliona dolara.
 
Ukoliko se to ostvari, ne samo da će probiti nezamislive granice, već će mu se vjerovatno i ostvariti želja da kompletnu NBA karijeru provede u franšizi iz Kolorada.
 
Trenutno je najplaćeniji dvostruki MVP Јanis Adetokumbo, čiji petogodišnji ugovor vrijedi 228.200.000 dolara.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )