FOTO: twitter

Marion Bartoli gostovala je u emisiji „RMC“ na francuskoj televiziji, a zanimljivu diskusije pokrenula je u komparaciji najvećih sportista svih vremena.

„Sa 24 grand slama, 39 mastersa, šest ATP finala, rekordom u broju nedjelja na prvom mjestu, najviše grand slam finala… svima nam je jasno da bi Novak Đoković imao statuu u svakom gradu da je kojim slučajem Amerikanac“, kazala je bez dlake na jeziku bivša šampionka Wimbledona i dodala:
 
„Nema, samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja sa burnom novijoj istorijom“.
 
Ona vjeruje da je Đoković uveliko u rangu Muhameda Alija i Michaela Džordana, ali da to nije popularno reći u Zapadnom svijetu.
 
„Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobjeđivao u tri različite decenije? Da, prema rezultatima definitivno, ali ne i po popularnosti“, prokomentarisala je Francuskinja.
 
Bartoli, koja povremeno vodi i intervjue sa igračima na terenu, osvrnula se i na tretman koji je teniser iz Srbije doživio pretprošle zime u Australiji.
 
„To je igrač koji je prošle godine dospio na naslovne strane zbog apsolutno nevjerovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i prije odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netflix seriju, ne bismo vjerovali“.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )