FOTO: raport.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je EU davno sahranila mit o slobodi informisanja i pravu na istinu, isto kao što su medijski žrtvovali i istinu o građanskom ratu u BiH.

Pomen tom mitu o pravima i slobodama držite i danas u sukobima u Ukrajini i Gazi, gdje postoji samo vaša istina koju ste nametnuli kao jedini narativ, kao što je bio slučaj i za vrijeme građanskog rata u BiH – istakao je predsjednik Srpske.
 
Upitan da prokomentariše saopštenje iz Delegacije EU u kojem pozivaju njega i vlasti u Republici Srpskoj da “u potpunosti poštuju prava novinara, Dodik je rekao za Srnu da se boji da s te pozicije nemaju pravo da drže slovo o medijskim slobodama i pravima, jer su to isto ukinuli u svojim državama.

– Šteta što nikada, govoreći o toj temi, niste pomenuli odgovornost, a razumijem i zašto. Naš vrijednosni okvir počiva na pružanju slobode, ali i odgovornosti za nju. I to pravilo važi i za medije i za političare. Ja izlazim na izbore i tamo plaćam cijenu svoje slobode ili odgovornosti. Mislim da ni mediji ne mogu biti pošteđeni odgovornosti za izgovorenu ili napisanu riječ – rekao je Dodik.

On je rekao da odgovorno tvrdi, a to se može i dokazati, da su danas i BiH i Republika Srpska u medijskom smislu slobodne države za razliku od ovih kojima su usta puna sloboda.
 
– Kleveta je kriminalizovana u najrazvijenim državama EU i ne vidim nijedan razuman razlog da ne bude tako i ovdje – istakao je Dodik.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )